Get Adobe Flash player
Povezave

360panorama2

tom

safe

e-ucilnica

tosemjaz

e-knjiga

opb

katalog_ip

... 

svet zavoda

svet starsev

popestrimo solo

 

| ŠOLSKA POŠTA |

 

Vozni red

Vozni red za učence OŠ Loče za šolsko leto 2018/9

 

ODHODI S POSTAJ (BUS):
Spodnje Laže 6:05 in 7:10 Loče 12:45, 13:20, 14:30, 15:30
Zbelovo 6:07 in 7:12 Loče 12:45, 13:20, 14:30, 15:30
Draža vas 6:30 in 7:10 Loče 12:25, 13:15, 14:25, 15:25
Žiče 6:32 in 7:12 Loče 12:25, 13:15, 14:25, 15:25
Jernej 6:55 in 7:20 Loče 13:20, 14:10, 15:00
Ličenca 6:50 in 7:15 Loče 13:20, 14:10, 15:00
Petelinjek 6:52 in 7:17 Loče 13:20, 14:10, 15:00
Jernej (šola) 6:50 in 7:15 Jernej (šola) 12:35, 13:30, 14:50

 


ODHODI S POSTAJ (KOMBI):
Zbelovska Gora 6:30 Loče 13:30, 14:40
Lipoglav – Dolga Gora 6:36 Loče 13:30, 14:40
Ostrožno 6:47 Loče 13:45
Kraberk 7:03 Loče 13:00, 14:25
Kukovič 7:12 Loče 13:00, 14:25

 

 

 

Šolski zvonec

 

0. ura: 07.30 – 08.15
1. ura: 08.20 – 09.05
2. ura: 09.10 – 09.55
Malica (20 min)
3. ura: 10.15 – 11.00
4. ura: 11.05 – 11.50
5. ura: 11.55 – 12.40
6. ura: 12.45 – 13.30
7. ura: 13.35 – 14.20
8. ura: 14.25 – 15.10
9. ura: 15.15 – 16.00

 Pred kratkim smo postali mladi člani Rdečega križa in spoznali smo, da je to velika odgovornost. V okviru organizacije Rdečega križa vsak dan organizirajo različne dobrodelne akcije, kot so: darovanje igrač, darovanje krvi, denarja, obleke, hrane in še več. Na ta poseben dan sta nas obiskali predstavnici Rdečega križa Žiče in Draža vas, gospa Irena Strmšek Brumec in gospa Martina Pilpaher. Povedali sta nam, kaj vse lahko mladi naredimo in tudi to, da so tudi pri nas ljudje, ki so potrebni pomoči. Mladi člani Rdečega križa naše šole so nam pripravili kratek kulturni program. Za konec so nas še pogostili in dobili smo spominek na ta poseben dan – obesek za ključe.

Zdaj vsi vemo, kako pomembno je biti dobrodelen in tudi to, da imamo srečo, da ne živimo v pomanjkanju.

 

Nuša Goričan, 2. r.

OŠ Žiče

 

RK01        RK02

 


 
 

Letos se je na naši šoli odvijal program dela z nadarjenimi. Učenci smo pripravljali informativne video oddaje, imenovane Šolski hodniki. Skozi celo leto smo snemali intervjuje, novice, pogledali smo tudi v zgodovino naše šole, posneli reportaže iz različnih krajev in se zraven zelo zabavali. Pred kamerami smo stali predvsem Helena Cenc, Mitja Marguč ter Tilen Ločnikar Duller. Za kamero je stal naš zelo dober snemalec Joži Rečnik. Da je vse potekalo gladko, da smo bili voditelji lepo urejeni ter da so bili scenariji pravočasno napisani, sta poskrbeli scenaristki in režiserki Nika Ramšak ter Tina Rap. Za luči sta poskrbela Roki Timovšek in Marko Miličevič. Matjaž Pistotnik in Mitja Marguč sta ves video material uredila v celoto in jo objavila na spletu, da so si jo lahko ogledali še naši starši, prijatelji in drugi učenci. Prav tako smo ustanovili šolski radio imenovan Radio Sova. Moderatorja na radiu sta bila Leo Gaberšek ter Simon Lavrinšek, ki sta vsako sredo v živo poskrbela za glasbene želje med glavnim odmorom. Da pa je vse teklo gladko in pod nadzorom, je poskrbel naš mentor Uroš Hren.

Helena Cenc

medijska_sola

 

Nekateri učenci iz 7., 8., in 9. razreda smo v petek, 18. maja, odšli na ekskurzijo po Avstrijski Koroški. Naše oglede smo začeli na Gosposvetskem polju, kjer smo si ogledali vojvodski prestol, nato pa smo si ogledali še znamenito cerkev Gospa Sveta, po kateri je Gosposvetsko polje dobilo ime. V centru Celovec  smo nasitili naše lačne želodčke. Za tem smo se odpravili proti terariju, kjer smo lahko božali kačo. Videli smo najrazličnejše primerke kač, kuščarjev, pajkov in želv. Po končanem ogledu smo nestrpni odšli v Minimundus – svet v malem. Tam smo si ogledali miniaturne kulturne znamenitosti celotnega sveta: Eifflov stolp, operno hišo v Sidneyju, Tadž Mahal, baziliko svetega Petra, Kip svobode …

Helena Cenc

avstrija

 

V petek, 11. maja 2012, smo se ob 18. uri zbrali v knjižnici  Osnovne  šole Loče, kjer smo odložili spalne vreče ter nahrbtnike.  Nato smo skupaj odšli v telovadnico, kjer je potekala tekma med učenci in učitelji v odbojki. Tekma je bila zelo napeta, saj so se vsi nanjo zelo pripravili. Na koncu so zmagali učitelji. Po tekmi smo odšli v knjižnico, kjer nas je že čakala Katarina Fijavž, ki nas je naučila nekaj kretenj jezika za gluhoneme. Po predavanju smo si pripravili ležišča in odšli na pico. Po končani večerji smo odšli na kratek sprehod. Ko smo se vrnili, smo igrali igro video smešnice in čisto pozabili na delavnice, zato smo le-te malo skrajšali. Ura je  odbila polnoč, ko smo ugotovili, da smo zopet lačni. Tokrat smo si sami pripravili sadne kupe in se z njimi posladkali. Nato smo si umili zobe ter se preoblekli v pižame. V spanec smo se zazibali z branjem knjig, ki smo jih prinesli s sabo. Brali smo jih ob lučkah, dokler nismo vsi zaspali. Naslednji dan smo si pripravili zajtrk, pospravili spalne vreče in se polni lepih vtisov odpravili domov.

Z učiteljicama Katjo Jošt in Barbaro Petelinek ter učiteljem Bogdanom Megličem smo se imeli zelo lepo in zaradi vseh zanimivih aktivnosti je noč branja kar prehitro minila.

 

noc_branja01                noc_branja02

 

Laura Koren in Nina Furman, 6. b

 

Mladi pisatelji iz loške in konjiške šole Pod goro so se udeležili zaključne prireditve literarnega natečaja Z domišljijo na potep v Cankarjevem domu na Vrhniki. Na slovesnosti, ki  so jo simpatično vodili igralka Nina Valič, igralec Rado Mulej in reper Denis Porčič Chorchy, so razglasili najboljše – in med njimi so tudi 3 naše mlade pisateljice.

Učenke Lara Mikolič (mentorica Erika Sevšek), Bianca Plankl (mentorica Anuška Berdnik) in Kaja Ravnak (mentorica Maja Olup) so s pravljicama Zimsko drevo in Očala ter ljubezensko zgodbo Morska sanjarjenja prepričale strokovno žirijo in si prislužile izid svoje lastne knjige.

Čestitamo!

z_domisljijo_na_potep01            z_domisljijo_na_potep02

 

Tako kot v prejšnjih letih se je šola tudi to leto prijavila k projektu Shema šolskega sadja. Shema je ukrep skupne kmetijske politike EU v sektorju sadja in zelenjave. S finančno podporo spodbuja zdrav način prehrane otrok in podpira lokalne dobavitelje hrane, pridelane na integriran in ekološki način. Tudi letos je šola izbrala zadrugo sadjarstvo Cvahte iz Zbelovske Gore.

Namen in skupni cilj tega projekta je ustaviti naraščanje pojava prekomerne telesne teže in debelosti pri osnovnošolcih. Sadje ponujamo enkrat tedensko (ob sredah), od 7. ure naprej v jedilnici šole.

Cilji, ki jih želimo doseči tudi to šolsko leto, so:

-          spodbujanje zdrave prehrane,

-          ozaveščanje o hranilnih vrednostih sadja,

-          pogostejše uživanje sezonskih, lokalno pridelanih vrst sadja in zelenjave,

-          ozaveščanje staršev in učencev o pomenu uživanja sadja in zelenjave,

-          prevzemanje odgovornosti za lastno zdravje,

-          spoznavanje ekološke pridelave sadja in zelenjave,

-          spoznavanje integrirane pridelave sadja in zelenjave,

-          spodbujanje k pozitivnemu odnosu do narave in okolja,

-          vključevanje ekološko pridelanih vrst sadja in zelenjave v šolsko prehrano,

-          vzpodbujanje porabe lokalno pridelanega sadja in zelenjave.

 

V okviru sheme sadja so učenci spoznavali praktično uporabo sadja v prehrani. Tako so v na novo opremljeni gospodinjski učilnici preizkušali najrazličnejše kuharske recepte in se urili v veščinah, ki jim bodo prišle prav v življenju.

 

Učenci so se med šolskim letom seznanjali z uporabo sadja pri kuhi in peki. Še posebej kreativni in pridni so bili učenci podaljšanega bivanja z učiteljicami Jelko Marzidovšek, Zlatko Gajšek ter Tatjano Štefanič. Spekli in z užitkom pojedli so skutino omleto s hruškami in sadne palačinke.

 

Pri predmetu sodobna prehrana so učenci pekli jabolčne in češnjeve zavitke, jabolčno pito, miške z naribanimi jabolki, ocvrta jabolka z vanilijevo kremo, biskvite z vloženim sadjem ter pripravljali kompote. Pod pridnimi rokami učencev so nastale tudi čežana, razni smutiji ter kroglice iz posušenega sadja.

 

Učenci so samostojno sestavljali jedilnike, v katere so vključevali čim več lokalno pridelanega sadja in zelenjave. Povedali so, da vedo, da je zdrava prehrana, ki seveda vključuje veliko svežega sadja in zelenjave, pomembna za njihov razvoj, zdravje in dobro počutje. Nezdrave prigrizke je v njihovih jedilnikih zamenjalo sadje.

 

Učenci učitelji Anuške Berdnik pa so govorili o pomenu sadja v vsakdanji prehrani ter izpolnjevali anketne vprašalnike za shemo šolskega sadja.

 

sadje01       sadje02

 

Učenci in učitelji OŠ Loče smo v sredo, 9. maja, zaključili enoletni šolski projekt Evropska vas. V Celju smo se poleg ostalih 25 šol predstavili z deželo Irsko. Na stojnici smo razstavili najrazličnejše izdelke učencev iz Loč, Žič in Jerneja. Obiskovalcem smo kot popestritev ponudili kratek kviz o poznavanju Irske, nagrade zanj pa so bili najrazličnejši simboli Irske –  delo loških otrok in njihovih mentorjev.

Vrhunec predstavitve je bil živahni irski ljudski ples, ki so ga zaplesale naše učenke pod vodstvom mentoric Duše Pokorn in Tine Lavrinc. Hitri plesni koraki so gostom hitreje pognali kri po žilah. Naslednje leto Osnovna šola Loče potuje v novo evropsko državo.

plesalke_pred_stojnico

Irske plesalke so s svojim nastopom dale pečat celotni predstavitvi šole.

 
Šolska televizija

youtube

Arhiv vseh oddaj

 

 

 

Šolski projekti

projekti