Get Adobe Flash player
Povezave

tom

safe

e-ucilnica

tosemjaz

e-knjiga

opb

katalog_ip

... 

svet zavoda

svet starsev

popestrimo solo

 

| ŠOLSKA POŠTA |

 

Vozni red

Vozni red za učence OŠ Loče za šolsko leto 2017/8

ODHODI S POSTAJ (BUS):
Spodnje Laže 6:05 in 7:10 Loče 12:45, 13:20, 14:30, 15:30
Zbelovo 6:07 in 7:12 Loče 12:45, 13:20, 14:30, 15:30
Draža vas 6:30 in 7:10 Loče 12:25, 13:15, 14:25, 15:25
Žiče 6:32 in 7:12 Loče 12:25, 13:15, 14:25, 15:25
Jernej 6:55 in 7:20 Loče 13:20, 14:10, 14:45
Ličenca 6:50 in 7:15 Loče 13:20, 14:10, 14:45
Petelinjek 6:52 in 7:17 Loče 13:20, 14:10, 14:45
Jernej (šola) 6:50 in 7:15 Jernej (šola) 12:35, 13:30, 14:50


ODHODI S POSTAJ (KOMBI):
Zbelovska Gora 6:30 Loče 13:20, 14:40
Lipoglav – Dolga Gora 6:36 Loče 13:20, 14:40
Ostrožno 6:47 Loče 13:40
Kraberk 7:03 Loče 13:00, 14:25
Kukovič 7:12 Loče 13:00, 14:25

 

 

 

Drobtinica 2017

 

Začetek podaljšanega bivanja v Ločah je vedno precej živahen, zato ga poskušamo popestriti s čim več aktivnostmi na prostem. V času lepega vremena se otroci radi igrajo v peskovniku, skačejo na žogah, igrajo nogomet ali se igrajo različne družabne igre, ki jih najbrž poznajo tudi starši. Letošnja jesen je vremensko zelo nepredvidljiva, zato lovimo sončne dni in jih poskušamo, kolikor se le da, izkoristiti z gibanjem na sončku in svežem zraku. V času dežja pa se igre pogosto prestavijo v telovadnico. Pride pa kakšen dan, ko preprosto uživamo ob branju kakšne dobre knjige ali pa si spečemo palačinke J .

Barbara Petelinek in Ines Potočnik

opbvlocah01   opbvlocah02

opbvlocah03   opbvlocah04

 

V podaljšanem bivanju smo se v tednu otroka  navezali na  letošnjo temo »Povabimo sonce v šolo«. K sodelovanju smo povabili zunanje sodelavce in devetošolce, ki so nam pomagali pri izvedbi različnih ustvarjalnih in športnih dejavnosti. Učenci so z aktivno udeležbo na delavnicah pridobivali uporabna in praktična znanja, širili splošno razgledanost, razmišljali o življenjskih poteh sogovornikov in se ob igri veselili novih spoznanj in spretnosti.

V ponedeljek smo pod mentorstvom devetošolk Ane, Neje in  Lane zaplesali v hitrih ritmih. Plesno znanje in energijo so hitro prenesle na mlajše.

razgibantedenotrokavopbzice01   razgibantedenotrokavopbzice02

V torek nas je obiskala slaščičarka, ga. Jelka Medved. Najprej nas je seznanila s svojo poklicno potjo. Opisala nam je poklic slaščičarke, predstavila  znanja, ročne spretnosti in veščine, ki so potrebne  v tem poklicu. Poleg prijetnih ustvarjalnih  strani poklica smo spoznavali tudi tiste napornejše. Strpno je odgovarjala na naša vprašanja v zvezi s peko peciva in dekoracijo slaščic.  Poudarila je,  kako pomembno je, da se odločiš za poklic, ki te veseli in imaš podporo staršev in bližnjih. Dobrohotno nam je razkrila majhne  slaščičarske trike. Sledila je slaščičarska delavnica, na katero smo z navdušenjem  čakali.  Učenci so si nadeli predpasnike, ki smo   jih predhodno izdelali in okrasili. Ob pozornem spremljanju  ge. Jelke so z raztopljeno čokolado oblivali popkinse in jih okrasili s prepraženimi lešniki in barvitimi mrvicami. Sledilo je najslajše, okušanje. Okusni so se nam na mah raztopili v ustih.

razgibantedenotrokavopbzice03   razgibantedenotrokavopbzice04

razgibantedenotrokavopbzice05   razgibantedenotrokavopbzice06

Sledil je dan s športnimi aktivnostmi.  Ker imamo v bivanju veliko nogometnih navdušencev, smo organizirali pravo nogometno tekmo, ki jo je sodil g. Vojko Goričan. Najprej nam je predstavil delo sodnika, pokazal sodniške pripomočke, športno  opremo in razložil, čemu služijo. Seznanil nas je s pravili fair playa. Za zanimivost in pomembnost tekme smo poskrbeli pred začetkom.   Ekipe so si oblekle razpoznavne drese. Sledil je »špalir igralcev«  z uvodnim pozdravom sodnika. Otroški pevski zbor  z učiteljico Karmen je skupaj z igralci in navijači zapel himno »Dan ljubezni«. Po prijateljskem pozdravu je sledila hitra in napeta  tekma  z glasnim navijanjem.  Videli in doživeli smo obilo preigravanj, dobrih potez, rumenih  kartonov,   veselje ob zadetih golih, žalost ob strelih mimo gola. Malce utrujeni, zadovoljni in nasmejanih obrazov  smo zaključili pester dan.

razgibantedenotrokavopbzice07  razgibantedenotrokavopbzice08

razgibantedenotrokavopbzice09   razgibantedenotrokavopbzice10

 

razgibantedenotrokavopbzice11   razgibantedenotrokavopbzice12

Septembra so nas s svojo borbenostjo  in ekipnim duhom navduševali naši košarkarji in nas navdihnili za igro. Zato smo se veselili četrtka, ko smo povabili domačinko mag. Katjo Temnik, nekdanjo uspešno košarkarico, danes vsestransko osebo. Opisala nam je pestro košarkarsko pot, ki jo je vodila v številne klube doma in v tujini. Oblečena je bila v vse drese klubov, pri katerih je igrala.  Med predstavitvijo smo se tudi zabavali, ker je te drese slačila s sebe po čebulnem sistemu. Pokazala nam je tudi osvojene medalje in  fotografije s posebnimi spomini. Pokali so zaradi teže ostali doma. Izvedeti smo želeli čim več, zato naših vprašanj ni bilo konca. Potrdila nam je, da pot vrhunskega športnika ni lahka, a vztrajnost, volja, vsakodnevni treningi, delo in  zaupanje vase  vodijo v uspeh.  Na poligonu smo vadili vodenje  žoge, se preizkusili v metanju na koš in ob tem šteli po špansko.  Katja pa nas je potrpežljivo učila, kako pravilno in čim lažje  vržeš na koš ter ob tem še zadeneš.  Ob druženju z njo smo potrdili, da so resnično uspešni ljudje srčni, dostopni in skromni.

razgibantedenotrokavopbzice13   razgibantedenotrokavopbzice14

razgibantedenotrokavopbzice15   razgibantedenotrokavopbzice16

razgibantedenotrokavopbzice17   razgibantedenotrokavopbzice18

Hvala vsem zunanjim sodelavcem, ki so se dobrovoljno odzvali našemu vabilu in nam s svojim strokovnim znanjem, bogatimi življenjskimi izkušnjami in optimizmom  popestrili ter polepšali teden otroka.

Irena Skutnik

 

Obveščamo vas, da bodo govorilne ure v mesecu oktobru v ponedeljek, 9. 10. 2017, ob 16. uri za OŠ Loče in tudi za POŠ Žiče in POŠ Jernej.

 

Vljudno vabljeni.

 

Z učenci prvih razredov na OŠ Loče smo v tednu otroka izvedli kar nekaj različnih dejavnosti. Učenci so se igrali na prostem, risali s kredami ter se igrali s svojimi igračami. Izvedli smo tudi športni dan, na katerem smo imeli pohod in si pekli kostanje. Na pohodu nas je sicer spremljala megla, vendar nas je ob vrnitvi nazaj pozdravilo toplo sonce in pričakali so nas slastni kostanji. V petek smo sodelovali tudi v množičnem teku ''Otroci tečejo'', ki smo ga zaradi sončnih žarkov, ki so nas presenetili in pozdravili izza oblakov, lahko izvedli zunaj.

Učenci in učiteljice 1. a- in b-razreda OŠ Loče

prvosolcivtednuotroka01   prvosolcivtednuotroka02   

prvosolcivtednuotroka03   prvosolcivtednuotroka04

prvosolcivtednuotroka05   prvosolcivtednuotroka06

prvosolcivtednuotroka07

 

V sredo, 4. 9. 2017 smo se z razredom odpravili na prvi orientacijski pohod.

Pot je bila zelo dolga. Vlekla se je od šole, čez Lipoglav, proti Zbelovski Gori, mimo kmetije Korenjak, kjer smo tudi pomalicali. Nato smo se odpravili proti Zbelovem, kjer smo se ustavili na igrišču. Tam smo se lahko igrali. Kmalu za tem smo se odpravili ob strugi reke Dravinje. Celotno pot smo opazovali naravo, šteli bale, iskali letnice, šteli podvoze ter pri tem pridno izpolnjevali učne liste. Pot smo zaključili z vrnitvijo v šolo, kjer nas je hišnik pričakal s sveže pečenim kostanjem. Celoten pohod je bil naporen in zanimiv, saj smo se morali vseskozi sami orientirati in najti pravo pot proti šoli.  

Urban Dacinger

mojprviorientacijski pohod01

 

V torek, 3. 10. 2017 smo imeli sedmošolci naravoslovni dan z naslovom Eksperimentalne delavnice.

V različnih delavnicah smo svoje znanje o vsebinskem sklopu snovi utrdili in nadgradili z novimi spoznanji.

Tako smo v delavnici Ločevanje čistih snovi iz zmesi z go. Darjo Fijavž spoznali metode ločevanja snovi s sitom, z magnetom, z lijem ločnikom ter s sublimacijo. Zmes soli in peska smo ločili z raztapljanjem, filtriranjem in izparevanjem.

V delavnici Kromatografija smo z go. Niko Škorjanc z metodo papirne kromatografije ločevali barvila v flomastrih in v zeleno obarvanih listih in tako spoznali, zakaj jeseni listje spremeni barvo in kam izgine listno zelenilo.

V delavnici Molekule elementov in spojin smo z go. Majo Štefanič najprej s sestavljanjem molekul ponovili kaj znamo o le-teh ter nato poglabljali svoje znanje z reševanjem različnih nalog.

V delavnici Fizikalne in kemijske spremembe snovi smo z go. Uršo Ribič Hribernik s segrevanjem različnih snovi (sladkor, vosek, Mg-trak …) spoznavali, kdaj poteče katera sprememba.

Že tako zanimiv dan nam je popestril še g. Robert Kovačič, predstavnik podjetja Messer Slovenija, kjer proizvajajo in prodajajo različne pline. Predstavil nam je način pridobivanja kisika, ogljikovega dioksida, dušika in helija, njihove lastnosti in uporabnost.

Kisik se uporablja pri proizvodnji stekla, keramike in jekla, v ribogojnicah za intenzivno vzrejo rib, v živilski industriji za pakiranje hrane; ogljikov dioksid pri varjenju, kot dodatek k pijačam - mehurčki, za pakiranje hrane, odstranjevanje kofeina iz kave, pri serviranju točenega piva kot potisni plin, v določenih gasilnih aparatih, v rastlinjakih za hitrejšo rast rastlin; dušik za polnjenje letalskih pnevmatik, pri proizvodnji tiskanih vezij v elektroniki, za recikliranje hladilnikov, proizvodnjo sintetičnih gnojil; helij pa za gorivo ultralahkih letal, izdelavo optičnih vlaken za telekomunikacijske kable, hlajenje magnetnih resonatorjev v bolnišnicah, napihovanje balonov …

Imeli smo priložnost videti, kako se iz suhega ledu (to je CO2 v trdnem stanju) in tekočega dušika naredi megla. Največji val navdušenja pa je požel vpliv helija na frekvenco – spremembo glasu.

G. ROBERTU KOVAČIČU IN PODJETJU MESEER SLOVENIJA SE ZA NJIHOVO PREDSTAVITEV NAJLEPŠE ZAHVALJUJEJO.

Verjamem, da smo se ta dan naučili veliko koristnega in upam, da bo takšnih zanimivih dni v času šolanja še več.

                                                                                                                      Gal Kovačič, 7. b

eksperimentalnedelavnice01   eksperimentalnedelavnice02

 

VIDEO

 

 

V četrtek, 5.10.2017 smo na OŠ Žiče izvedli športni dan – kros in športne igre. Kros smo organizirali prvič in ga tudi uspešno izvedli. Najprej smo označili progo, nato pa smo si jo skupaj z učenci ogledali ter pogovorili o pravilih. Učenci so z velikim navdušenjem kros odtekli in na koncu smo razglasili najhitrejše po razredih.

Po malici smo izvedli še športne igre in preživeli smo čudovit FIT dan.

Učiteljice OŠ Žiče

Rezultati:

1. razred:

Aiken Kokotec

Tian Malič

Jakob Mažič

 

2. razred:

Tilen Novak

Amadej Valant

Žana Strmšek

 

3. razred:

Lukas Ganziti

Lovro Hitrec

Jure Ercek

 

4. razred:

Aleks Strmšek

Sara Šmuc

Jošt Kvas

krosvzicah01   krosvzicah02

krosvzicah03   krosvzicah04

krosvzicah05   krosvzicah06

krosvzicah07   krosvzicah08

 
More Articles...
Šolski zvonec

 

0. ura: 07.30 – 08.15
1. ura: 08.20 – 09.05
2. ura: 09.10 – 09.55
Malica (20 min)
3. ura: 10.15 – 11.00
4. ura: 11.05 – 11.50
5. ura: 11.55 – 12.40
6. ura: 12.45 – 13.30
7. ura: 13.35 – 14.20
8. ura: 14.25 – 15.10
9. ura: 15.15 – 16.00

Šolska televizija