ČETRTOŠOLCI UPORABLJAMO ZNANJE ANGLEŠČINE

Učenci 4. a-razreda letos sodelujemo v dveh projektih eTwinning-a. V prvem projektu We all know English smo sodelovali s četrtošolci španske osnovne šole Damià Mateu school. Namen projekta je raba angleškega jezika zunaj učnih ur. Učiteljici sva najprej pripravili seznam učencev in določili pare učencev, ki so v projektu tesneje sodelovali. Nato sva pripravili kviz – Guess who is who? Z učenci iz Španije smo si izmenjali fotografije in poskusili uganiti, kdo je kdo na fotografiji. Naslednji korak je bila predstavitev našega kraja in šole v angleškem jeziku ter ogled predstavitve šole Damià Mateu in njihovega kraja Llinars del Vallès. V mesecu decembru smo si z učenci izmenjali novoletne voščilnice. V januarju so učenci pisali pisma, v katerih so se predstavili parterskemu učencu iz Španije.

Učenci so bili nad projektom navdušeni in so veseli novih prijateljskih vezi. Spoznali so, da so že toliko vešči angleščine, da jo lahko uporabljajo za komuniciranje z vrstniki iz drugih držav.

Drugi mednarodni projekt nosi naslov Sharing Fairy Tales around the World. Naš cilj je prebrati pravljico Peter Klepec in jo s pomočjo starejših učencev naše šole prevesti v angleščino, pripraviti angleško obliko pravljice z ilustracijami in jo poslati partnerskim šolam v Italijo in Hrvaško.

 

Učiteljica Silvija Kuzman

Morda vam bo všeč tudi...

Dostopnost