23. april – svetovni dan knjige

Unesco je leta 1996 23. april razglasil za svetovni dan knjige. Čeprav se praznovanje knjige povezuje z datumi smrti Miguela de Cervantesa in Williama Shakespeara, ima 23. april tudi svetlejšo plat, saj si na ta dan v Kataloniji ob prazniku svetega Jurija že več desetletij podarjajo cvet in knjigo. Na ta dan praznujejo že milijoni ljudi v več kot 100 državah, ki se za zavedajo moči literature.

Zato je prav, da se na današnji dan tudi v OŠ Loče spomnimo pomena branja. Branje je veščina, ki jo potrebujemo in uporabljamo vse življenje v vseh situacijah. Ker se v današnjem času branju ne moremo izogniti, je zelo pomembno, da je branje spretnost, ki jo obvladamo kar se da dobro. Učenje branja pa ni lahka naloga; težko se je naučiti brati, še težje pa znati brati tako, da razumemo, kar beremo. In kaj moramo narediti, da bomo čim bolje brali?

Seveda brati, brati in še enkrat brati!

 Na tem mestu vas, drage učenke in učenci, ponovno vabim, da tudi v času samoizolacije ne pozabite na branje. Nekateri pridno berete in pošiljate obnove knjig za bralno značko, nekateri pa na branje pozabljate.

Zato ne pozabite: natančna navodila, kako lahko osvojite slovensko bralno značko, najdete v e-učilnici OŠ Loče v KNJIŽNEM KOTIČKU, za vsa morebitna vprašanja pa sem vam na voljo na mojem e-naslovu ines.leskovar@osloce.net, ki je v tem času dela na daljavo tudi pravi naslov za »pripovedovanje« knjig na daljavo.

Ines Leskovar, knjižničarka OŠ Loče

Morda vam bo všeč tudi...

Dostopnost