PRIDNI KOT ČEBELICE IN SLADKI KOT MED V POŠ JERNEJ

Sv. Jernej, 19. 11. 2021 –  V petek so imeli v POŠ Jernej naravoslovni dan »Mi vsi za lepši jutri«. V okviru tega dne so obeležili tudi dan slovenske hrane in se sladkali s tradicionalnimi slovenskimi dobrotami – domačim kruhom, mlekom, maslom, medom in jabolki iz bližnjih kmetij. Letošnji moto že 11. tradicionalnega slovenskega zajtrka je bil »Zajtrk s sadjem – super dan«. Učenci so se zajtrka razveselili, uživali v dobrotah tega dne in se polni dobre energije lotili dela.

Učenci 1. in 2. razreda so se najprej pogovorili o pridelovanju hrane na kmetijah ter  pomenu čebel za naše življenje. Na koncu so sledili motu in izdelali trganko z motivom sadja.

Učenci 3. in 4. razreda so se po zajtrku seznanili, kako  spremembe podnebja vplivajo na pridelavo hrane, zakaj je lokalno pridelana hrana boljše kakovosti in kakšne koristi ima uživanje medu. Vmes so zapeli Slakovo pesem Čebelar in se naučili ples Zum, zum, zum. Pobarvali so domišljijski sadež, pester dopoldan pa zaključili z igro na igrišču.

Učenci in učiteljici OŠ Jernej

Morda vam bo všeč tudi...

Dostopnost