Spoštovane učenke, učenci, učitelji, zaposleni v Osnovni šoli Loče, spoštovani starši in prijatelji Osnovne šole Loče!

»Ne pozabite, da so čudovite stvari, ki se jih učite v šolah, delo mnogih generacij.

Vse to znanje, ki vam je položeno v roke, je dediščina, ki jo spoštujte, jo bogatite

in nekega dne zvesto prenesite na svoje otroke.«

(Albert Einstein)

Vsako novo šolsko leto vedno prinese nove cilje, šolske – predpisane in tiste, ki si jih zastavimo sami.

Vem, da pred zasluženimi počitnicami ne koprnite po dolgih nagovorih, pa vendar mi dovolite, da vam sporočim vsaj nekaj svojih misli ob zaključku še enega »posebnega« šolskega leta.

Redke so priložnosti, da vas nagovorim, pa vendar preživimo skupaj velik in lep del življenja. Upam, da se ne gledamo vedno le skozi obveznosti, redovalnico in opravičila. Prepričana sem, da drug v drugem znamo videti tudi sočloveka, ki nas sprejema, ki misli na nas, ki čuti z nami, ki nam preprosto hoče dobro. In zato je naša skupna pot lepša!

Tudi v tem šolskem letu je šola nadaljevala z že uveljavljenimi projekti in jih tudi nadgrajevala (Evropska vas, Zdrava šola, Spirit, Teden vseživljenjskega učenja, Pogum, Dvig digitalnih kompetenc, Shema šolskega sadja, zelenjave in mleka, Zlati sonček, Krpan, Ekološka šola, Policist Leon, Rastem s knjigo, Pomahajmo z roko v svet, Žički zeleni turizem …).

Šolsko leto 2021/22 je za nami. Marsikaj lepega smo doživeli skupaj v tem letu, veliko dobrega načrtujemo za prihodnje. Veselili smo se šolskih in življenjskih uspehov, se tolažili ob težavah in neuspehih. Naj tako ostane tudi v prihodnje, veselimo se življenja in bogatimo ga drug drugemu!

Vsem učencem čestitam za dosežen uspeh, vsa priznanja in pohvale, ki ste jih prejeli v tem šolskem letu. Vsako vaše priznanje je za nas nov uspeh in ponos.

Dragi učenci!

Vaša sreča je že v tem, da ste mladi, zdravi, veseli, vaša sreča je v druženju in prijateljstvu. In to je že dovolj za veselje!

V vseh vas vidim bogastvo dobrega, v vas vidim prihodnost! Zato sem ponosna na vas in vesela, da smem živeti z vami in z vami deliti delo, veselje in srečo!

Upanje, medsebojno razumevanje, strpnost, sreča, veselje naj vas bogatijo celo življenje, bogatijo pa naj tudi ljudi, ki bodo imeli priložnost in srečo živeti z vami!

Prišel je čas poletja, ko si lahko oddahnete in vsaj za nekaj časa pozabite na vsakodnevne obveznosti in naloge. To je čas za izpolnitev drugih želja, ki jih skozi šolsko leto ne morete uresničiti. Želim vam, da si odpočijete, napolnite svoje baterije ter se jeseni vrnete z novim zagonom. Zaupajte vase in v svoje sposobnosti ter sledite svojim ciljem.

Vse dobro vam želim.

Vaša ravnateljica Metka Ambrož Bezenšek

Morda vam bo všeč tudi...

Dostopnost