ČAJANKA Z OLIJEM WALKERJEM

Na prvi decembrski dan, v četrtek popoldan, smo učenci in učitelji v okviru programa nadarjenih gostili Oliverja Tiča, bolj poznanega kot Oli Walker. Sprejeli smo ga s toplo dobrodošlico. Učitelji in učenci so se zelo potrudili in mu pripravili domači zeliščni čaj ter spekli piškote.

Pred približno letom dni in pol se je Oli Walker podal peš čez Ameriko, natančneje od Argentine pa vse do Aljaske.  Rekel je, da mu je primanjkovalo izzivov, zato se je odločil za takšno dogodivščino. Za pot ga je navdušila knjiga, ki jo je prebral nekaj let nazaj o družini iz Kanade. Mož, žena in njuna dva otroka so  prekolesarili pot vse od Aljaske do Argentine. Opisal nam je nekaj dogodivščin, ki so se mu pripetile na poti in ena izmed njih je bila, da je na poti posvojil psičko Carlitos. Prav tako nas je navdušila dogodivščina z medvedom, ki mu je pojedel zaloge hrane in ga pregnal iz šotora, kjer je hotel prespati.

Zaupal nam je, da so bili ljudje na poti zelo prijazni ter da so ga povsod zelo lepo sprejeli. Seveda brez zapletov ni šlo, saj so Oliverja v Kolumbiji oropali, tako da je ostal brez denarja in osebnih dokumentov.  Njegov cilj za naslednje leto je, da bi se podal še na eno takšno dogodivščino: peš iz Slovenije (Slovenskih Konjic) do Indije.

Morda vam bo všeč tudi...

Dostopnost