MLADI LOŠKI POPOTNIKI TOKRAT OBISKALI BARCELONO

Učenci Osnovne šole Loče so se letos v okviru izbirnih predmetov španščina in turistična vzgoja ter v okviru programa nadarjenih udeleželili strokovne ekskurzije v Barcelono, ki je trajala od 19. do 22. marca 2023.

Potovanje smo pričeli zgodaj zjutraj v Ločah in od tam nadaljevali pot do Dunaja, od koder smo poleteli proti katalonski prestolnici. Kljub neprespani noči so bili obrazi vedri in polni vznemirjenja. Barcelona je večino učencev očarala že od samega začetka.

V polnih štirih dneh obiska smo videli veliko zanimivosti in si ponovno pridobili ogromno novih znanj. V tem času smo spoznali tudi španske oziroma katalonske sovrstnike in kolege. Obiskali smo namreč šolo, s katero že nekaj let sodelujemo v okviru projekta eTwinning. Tamkajšnji učitelji in učenci so nas pričakali s prisrčnim gostoljubjem. Za nas so pripravili kar nekaj motivacijskih iger, s pomočjo katerih so se učenci na zabaven način spoznavali v tujih jezikih. Navdušenje je bilo čutiti na obeh straneh. Naši učenci so za španske prijatelje pripravili predstavitev šole in Slovenije. Gostitelji pa so nas popeljali še na ogled cele šole in nas pogostili z majhnimi prigrizki. Tako so se spletle tudi nove prijateljske vezi med našimi in njihovimi učenci. Naša ekskurzija je poleg obiska šole ponudila učencem še veliko drugih zanimivosti. Med drugim so lahko poskusili tipično katalonsko večerjo in si ogledali predstavo flamenka. Vrhunec poti pa je vsaj večini učencev predstavljal ogled nogometnega stadiona Camp Nou, ki je največji v Evropi. Prav tako so nas sončni žarki popeljali mimo vseh ostalih turističnih točk, ki Barcelono naredijo še privlačnejšo. Čas je hitro bežal in že smo se morali posloviti. Vsak od nas je odnesel svoje spomine, ki so nas na svoj način obogatili, s seboj v domovino.

Za vas smo pripravili tudi kratek video pregled. Tako boste tudi vi lažje doživeli ekskurzijo v fotografijah in dejanjih. Veliko užitkov pri ogledu.

Alenka U. D.

SLIKE IN VIDEO

Morda vam bo všeč tudi...

Dostopnost