EVROPSKI TEDEN MOBILNOSTI

Loče, 15. 9. 2023 – Vsako leto med 16. in 22. septembrom poteka Evropski teden mobilnosti in vsako leto vas pozovemo k spremembi potovalnih navad!

Motoriziran promet znižuje kakovost našega življenja in povečuje tveganja za številne neljube učinke: prihaja do prometnih nesreč, vedno več je hrupa, onesnažuje zrak ter posledično prihaja do podnebnih sprememb.

Vsemu temu bi se lahko izognili s premišljeno uporabo trajnostne mobilnosti, ki prispeva k bolj zdravemu načinu premikanja. Učence, starše in vse ostale želimo spodbuditi, da v tem tednu avtomobile in motorje vsaj poskusite v čim večji meri zamenjati za hojo, kolesarjenje, vožnjo s skirojem ali katerokoli drugo zdravo obliko mobilnosti. Kdo ve, morda pa vam preide v vsakodnevno navado! Evropski teden mobilnosti je torej vsakoletna priložnost, da spremenimo svoje potovalne navade!

V okviru Evropskega tedna mobilnosti bomo na OŠ Loče izvedli Pešbus, zagotovo pa bodo nastali tudi zanimivi literarni in likovni prispevki v okviru pouka.

Želeli pa bi vas obvestiti, da Občina Slovenske Konjice skupaj s partnerji prireja številne aktivnosti v tem tednu. Plakati z urnikom dejavnosti so izobešeni na vhodnih vratih šole, dejavnosti pa si lahko ogledate tudi na spodnji fotografiji. Še posebej zanimiv in aktualen dogodek za učence bo »Ura varne vožnje s kolesom«, ki bo izveden v petek, 22. 9. 2023, ob 17. uri na parkirišču OŠ Loče. Dogodek bo organiziral Kolesarski klub Rogla, vendar le v primeru lepega vremena.

Lepo vabljeni k sodelovanju!

Zapisala: Iva Gorinšek, koordinatorica Evropskega tedna mobilnosti

Fotografija: Iva Gorinšek

Morda vam bo všeč tudi...

Dostopnost