TEDEN OTROKA V POŠ ŽIČE

Pretekli teden je bilo v Žičah zelo pestro. Pričeli smo s tehniškim dnem »Dobro se z dobrim vrača«. Rdeča nit dneva je bilo prostovoljstvo, o katerem je predaval prostovoljec in človek z velikim srcem, g. Jon Kanir. V zahvalo vsem prostovoljcem v našem okolišu smo izdelali in poslali razglednice. Naš dan pa so popestrili tudi gasilci, ki so prišli »pogasiti požar v kuhinji« in nam pomagali izvesti evakuacijsko vajo.

V torek smo imeli FIT dan. Celotno uro smo se učili s pomočjo različnih gibalnih vaj. Popoldne pa smo si v OPB popestrili z že tradicionalno delavnico »Peka pice«. Po skupinah smo si pripravili pice, s skupnim imenom »A la Žička«. Medtem ko smo komaj čakali, da se speče, smo si izdelali igračo spin in jesenskega ježka, ki teka, teka in se kotali.

V sredo smo imeli tehniški dan v sklopu tedna evropske kulturne dediščine. Spoznali smo tradicionalne poklice in obrti po Sloveniji in v Žičah. Odpravili smo se na učni sprehod po našem kraju in pot zaključili v Čerjakovi gorci, kjer sta nas pričakali članici Društva kmetic Zarja, ga. Stanka Macuh in ga. Andreja Rubin. Že ob prihodu sta nas pogostili z domačimi dobrotami, kasneje pa predstavili pripravo tradicionalne ocvirkovke in otrokom bolj poznane pice. Dobro okrepčani smo se vrnili nazaj v šolo.

Tekom celotnega tedna smo imeli tematske dni, ko smo prišli vsi oblečeni v rdeče, zamenjali nogavice, bili oblečeni v kuharski predpasnik, nosili verižice, si naredili čope (tudi fantje) in zaključili z belimi majicami.

Teden smo zaključili z igrivim žičkim popoldnevom, ki so ga odprli voditeljica Danica Strmšek, reparji Repki, duet sester Lipovšek in harmonikaš Samo Marguč. Otroci in starši so si v kulturnem domu lahko izdelali različne izdelke, si poslikali obraz, se najedli slastnih palačink … Najpogumnejši so se spustili po ziplinu, ki so ga pripravili gasilci ter si spekli slastne penice. Skupno druženje je lepo zaokrožilo teden, ki nam bo vsem ostal v lepem spominu.

Video1 Video2

Morda vam bo všeč tudi...

Dostopnost