23. DROBTINICA V LOČAH

V soboto, 19. 10. 2024, smo izvedli že 23. dobrodelno akcijo Drobtinico pri Kulturnem domu v Ločah. To je projekt, ki ga šola izvede v sodelovanju z Rdečim križem Slovenske Konjice in KORK Loče. Z mentorico Rdečega križa, go. Ano Kovačič, predstavnicama KORK Loče, go. Marjetko Leva in Lojzko Gumzej, smo učenci Jakob Cugmas, Nik Kumer, Tija Macuh, Amelija Mlakar, Luka Vertelj, Tilen Čander, Lana Žaberl, Nika Gorenšek, Inti Kokotec Zupančič, Nina Koštomaj, Aisha Papič, Angelika Zazijal ter Sara Borko prodajali različne dobrote, ki smo jih pripravili sami, dobrote lokalnih trgovin in dobrote lokalnih kmetij.

V tednu pred Drobtinico smo učenci pri izbirnem predmetu prehrana z učiteljico Majo Štefanič pekli slastne piškote ter naredili ribano kašo. Učenci v OPB so z učiteljicama Ano Kovačič in Mašo Lipovec pekli palčke iz listnatega testa, šolski kuharji pa so nas založili z makovim pecivom. Nika Gorenšek je doma s svojo mamo naredila rezance, ki so se kar hitro razprodali. V šoli sta nam pri lepljenju nalepk s šolskim logotipom na embalažo pomagala tudi tretješolca Mark Bezenšek in Gabriel Košir.

Kljub hladnemu sobotnemu dopoldnevu so zaloge na stojnici začele hitro kopneti. Prodajo smo pospešili tudi tako, da smo se razdelili v skupine ter prodajali dobrote po hišah.

Zbrali smo 1208,81 €. Hvala vsem, ki ste kupili dobrote na naši stojnici in s tem prispevali drobtinico za pomoč socialno šibkejšim loškim otrokom.

Besedilo: Lana Žaberl, Sara Borko, Ana Kovačič

Fotografije: Ana Kovačič, Marjetka Leva

Morda vam bo všeč tudi...

Dostopnost