RAZIGRAN TEDEN OTROKA V ŽIČAH

ŽIČE, 8. 10. 2021 – Otroški smeh in vrišč, ki se je prejšnji teden razlegal v okolici šole, je potrdil letošnji slogan tedna otroka: »Razigran užij dan«. V zabavnem tednu so uživali vsi, tako učenci kot učiteljice.

V času OPB so vsak dan izvajali različne delavnice. V ponedeljek so se v senci šole učili osnov joge, kasneje pa se preizkusili še v plesu.

V torek so urili kuharske veščine in spekli tako dobre pice, da bi lahko šli v korak slavnim italijanskim picopekom.

V sredo so pričakali jesen s prvim pečenim kostanjem. Ustavila jih nista niti dež in nekoliko hladnejše vreme. Vedrili so pod kozolcem ter preživeli čudovit popoldan na svežem zraku.

V četrtek so ob prijetni glasbi ustvarjali likovne mojstrovine, ki sedaj ponosno krasijo šolo.

V petek so se s poslikanimi obrazki spremenili v tigre, geparde, pande, metuljčice, zombije ter tako zaključili teden otroka.

Tudi v dopoldanskem času so učenci namenili več časa igranju ter učenju skozi igro. V torek in petek pa so imeli športni ter tehnični dan. 

V torek je bil na vrsti orientacijski športni dan.  Učenci so se v nestrpnem pričakovanju dneva zbrali na igrišču. Dobili so prvi namig, kam morajo, in se usmerili proti stari lipi. Tam je sledil drugi namig ter prva naloga – učenci so morali preteči kros. Po napeti tekmi ter krepčilni malici so se odpravili po tretji namig, na most v Draži vasi. Odpeljal jih je v gozd pod Vrhkom, kjer so mnogi že pred namigom ugotovili, da bo to njihov cilj. Na vrhu so vsi skupaj uživali na toplem soncu in v lepem razgledu ter se počasi vrnili nazaj proti šoli.

V petek je bil tehniški dan, ki so  ga pričeli s pogovorom o igrah, ki krepijo, povezujejo in sklepajo prijateljstva.  Dotaknili so se iger, ki so jih igrali nekoč, ko še ni bilo telefonov, računalnikov: ristanc, zemljo krast, ravbarji in žandarji, skrivalnice … Nadaljevali so z evakuacijsko vajo, ki so jo izvedli ob upoštevanju omejitvenih ukrepov. Po malici so začeli izdelovati izdelke, igrače, ki jih bodo lahko uporabili v naravi. Nastali so čudoviti zmaji, unikatne ladjice, raznovrstni vodni mlinčki in frače, s katerimi so ciljali v tarčo. Dan je bil čudovit zaključek tedna otroka in spoznali so, kako pomembna je igra.

Morda vam bo všeč tudi...

Dostopnost