Tajništvo: 03 / 757 - 36 - 31 _________________________________________________________________________________________________________________________________
 

Sedmošolci obiskali Splošno knjižnico Slovenske Konjice ter Minattijevo pot

V torek, 5. aprila 2022, smo učenci sedmih razredov OŠ Loče v okviru projekta Rastem s knjigo obiskali Splošno knjižnico Slovenske Konjice in si ogledali mestno jedro Slovenskih Konjic.

Ko smo prispeli, smo se razdelili v dve skupini. 7.a-razred je najprej obiskal Splošno knjižnico Slovenske Konjice, kjer so nam pripravili kratko predstavitev le-te. Prisluhnili smo tudi predstavitvi slovenskega knjižničnega informacijskega sistema COBISS, s katerim lahko s pomočjo spleta iščemo knjige po slovenskih knjižnicah. Nato so nam razkazali mladinski ter odrasli oddelek v knjižnici. Ogledali smo si tudi novo računalnico v drugem nadstropju. Vsak sedmošolec je prejel tudi brezplačen izvod knjige slovenskega pisatelja Vinka Moderndörferja z naslovom Jaz sem Andrej, ki jo bomo prebrali za domače branje in bralno značko.

Nato smo se s 7. b-razredom zamenjali. Oni so odšli v knjižnico, mi pa po Minattijevi poti. Po poti nas je vodila gospa Nina. Izvedeli smo, v kateri hiši v centru Slovenskih Konjice se je rodil Ivan Minatti, kje je prebival do svojega 5. leta, kaj je bil po poklicu njegov oče in še mnogo drugih zanimivih zgodb o tem slovenskem pesniku, ki se je rodil v Slovenskih Konjicah in se sem rad vračal celo svoje življenje. Prisluhnili smo tudi nekaterim njegovim pesmim. Ogled Minattijeve poti smo zaključili pri njegovem spomeniku.

Nives Firer, 7.a  

                                                        

 
 
 
 
 
 
 
Dostopnost