DEJAVNOSTI V OPB LOČE

Za nami je razgiban september z medsebojnim spoznavanjem, navajanjem na šolski ritem in popoldanske aktivnosti. Spoznavali smo, da kljub individualnim razlikam, ki nas bogatijo in ustvarjajo naš svet zanimiv, v sodelovanju zmoremo več in se osebnostno razvijamo.

21. septembra 2019 smo s pticami miru obeležili mednarodni dan miru. Učenci so ptice miru obesili tudi na vhodna vrata njihovih učilnic (1.–5. raz.). Pogovarjali smo se o simbolih miru in načinih doseganja. Strinjamo se, da v svetu hitenja in lokalnih spopadov, še kako potrebujemo mir.

Z učenci 1., 4. in 5. raz. smo v okviru projekta Odprto učno okolje spoznavali, vonjali, tipali  zelišča in zdravilne rastline ter se pogovarjali o njihovi uporabi v vsakdanjem življenju. S pripravo zeliščnega čaja smo jih tudi okušali.

Teden otroka smo popestrili z raznolikimi dejavnostmi v sodelovanju z lokalnim okoljem, starši in učenci višjih razredov.

Z ustvarjalno delavnico smo barvito jesen  prenesli v šolske prostore. Z naravnimi materiali, ki so jih učenci 1. raz. prinesli v šolo, smo okrasili jesenski dežnik, izdelovali gozdne palčke, oblikovali jesensko drevo, risali in barvali na platno. Učenci so  pokazali svojo ustvarjalnost, domišljijo, sproščenost, ročne spretnosti in sodelovanje.

 

Sl. ,8,79,10,11,12

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

V sklopu zdravega življenjskega sloga in prehranjevanja smo pekli jabolka z nadevom. Le-tega smo pripravili iz medu, cimeta, vanilje, masla in limoninega sladkorja. Pri tem so nam pomagale devetošolki Pia in Rebeka ter petošolka Ela. “Preprosto in slastno,” so dejali navdušenci.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

V četrtek nas je obiskala nekdanja košarkarica Katja Temnik.  Z nami je delila svojo športno pot, pokazala dosežke in športne drese klubov, za katere je igrala. Učence je spodbudila k vztrajnosti in zdravemu življenjskemu slogu. Pripravili smo si tudi zdravo malico s sirnim namazom in kalčki ter  zeliščnim čajem. V  telovadnici smo še praktično preizkusili naše spretnosti v metanju žoge na koš. Prvošolci so Katji narisali tudi risbice, s katerimi so se zahvalili za prijetno in poučno druženje.

Teden smo zaključili s peko  kostanja. Na pomoč nam je prijazno priskočil g. hišnik.

 

Irena Skutnik

Morda vam bo všeč tudi...

Dostopnost