SEPTEMBER V OPB LOČE

V PB smo septembrske tople dni izkoristili za gibanje na prostem in v vzpostavljanju prijateljskih vezi znotraj skupine.  Učenci so poleg gibalnih iger radi ustvarjali iz naravnih materialov na zelenici. Prvošolci so likovno ustvarjali s frnikolami.  Nastale so zanimive abstraktne risbe z veliko smeha in zabave. 

Ob evropskem tednu  mobilnosti smo se pogovarjali o posledicah prekomernega onesnaževanja  okolja zaradi vse gostejšega prometa ter spregovorili o prednostih trajnostne mobilnosti tako za naravo kot naše zdravje. Učenci so na temo mobilnosti  risali sporočilne risbe, izdelovali prevozna sredstva iz papirja in kartona, si ogledali kratke poučne filmčke ter se odločili, da bodo za prevoz večkrat izbrali »pešbus«.

Svetovni dan srca – 29. september – smo obeležili tudi v PB. Srce je “motor” našega življenja, zato je prav, da nanj ne pozabimo. Ob pripravljeni diaprojekciji so prvošolci  izvedeli zanimivosti o srcu ter kako naj skrbijo zanj vse od zgodnje mladosti. V sklopu letošnjega gesla »Skupaj za zdravo srce« smo z razgibavanjem, smehom, likovnim ustvarjanjem, branjem knjige Drevo srca in prijaznimi dejanji poskrbeli za zdravo srce.

In še misel iz knjige Drevo srca: “Srce je darilo, ki ga nikoli ne zmanjka. Več kot ga razdaš, več ga imaš! Kadar imamo radi, zmeraj razsajamo koščke svojega srca. Razsajamo semena za drugačne čudežne svetove, kamor se lahko preselimo, kadar nam je hudo.”

(Bina Štampe Žmavc)

Irena Skutnik

Morda vam bo všeč tudi...

Dostopnost