3. december – TA VESELI DAN KULTURE

Spoštovani starši, drage učenke, dragi učenci!

Danes, 3. decembra, praznujemo 220 let od rojstva največjega slovenskega pesnika, dr. Franceta Prešerna. Ker dan Prešernove smrti vsako leto obeležujemo kot slovenski kulturni praznik, smo dan njegovega rojstva – 3. december – poimenovali TA VESELI DAN KULTURE.

Na povezavi https://www.hisaotrok.si/dogodek/ta-veseli-dan-kulture/ vam Hiša otrok in umetnosti omogoča, da si lahko danes od 10. do 18. ure ogledate brezplačno lutkovno predstavo O belem mucku, ki je bil čisto črn.

Praznovanje pa vam lahko obogatijo tudi številni virtualni dogodki, ki so zbrani na spletni strani Evropskega leta kulturne dediščine: https://www.zvkds.si/sl/elkd/elkd-prireditve.

Na povezavi https://kulturnibazar.si/kuv-na-daljavo/?fbclid=IwAR05WldB-TwKuXz6R0w59E2ychp2d-qAc56iH82atrwbEirHr7eWc05NRPU

pa predstavljajo izbor kakovostnega spletnega učnega gradiva, ki ga pripravljajo kulturne ustanove iz vse Slovenije, vključene v nacionalni projekt Kulturni bazar. Izbor je namenjen otrokom, učencem in dijakom ter strokovnim delavcem v vrtcih, šolah, pa tudi odraslim, ki skrbijo za otroke in mlade.

Upam, da boste našli kaj zanimivega zase in naj bo današnji dan vesel in kulturno obarvan!

Ines Leskovar

Morda vam bo všeč tudi...

Dostopnost