TEDEN OTROKA NA POŠ JERNEJ

Sv. Jernej, 11. 10. 2024 – Teden otroka na POŠ Jernej se je začel in končal pravljično ter zabavno.

V ponedeljek, 7. 10. 2024, smo imeli tehniški dan: Otrok, nepopisan list. Prvo uro smo namenili pogovoru in primerjavi otroštva nekoč in danes. Ugotovili smo, kako se je otroštvo nekoč razlikovalo od otroštva danes, našli pa smo tudi nekaj skupnega: vsi otroci se radi družimo, igramo, potrebujemo ljubezen, varnost – ne glede na čas, v katerem živimo. Vsaka oseba pa v življenju piše svojo zgodbo – no, nekatere jih napišejo še nekaj več. In ena izmed takšnih oseb je pravljičarka Maja Furman, ki nas je tudi obiskala. Pripovedovala nam je svoje avtorske pravljice, z njo smo zapeli pesmice, na koncu pa nam je še podrobneje predstavila pravljično škatlo s posebnim imenom – kamišibaj. Sledila je izdelava naših lastnih kamišibajev. Ooo, kako smo uživali!

V torek smo imeli dan kapuc. Učenci in učiteljice smo prišli oblečeni v jopice s kapuco, ki je tudi med poukom lahko ostala na glavi!

V sredo je sledil narobe dan! Smeh in veselje zagotovljeno. Večina učencev se je namreč zjutraj »pozabila« preobleči iz pižame, nekaj nas je obulo različne nogavice, tudi majice in puloverji so bili obrnjeni narobe. Ne bi pa bil pravi narobe dan, če se ne bi tudi mize v učilnici postavile na glavo. Lepo jesensko vreme pa nas je kar klicalo ven, zato smo si pripravili kostanjev piknik in uživali v naravi ter ob slastnih kostanjih.

V četrtek smo doma »pozabili« torbe. Šolske potrebščine smo prinesli v šolo na izviren način.   

V petek, 11. 10. 2024, je bil dan zanimivih pokrival in očal ter tehniški dan: Spoznajmo računalnik. Na tehniškem dnevu nas je obiskal učitelj Uroš. Najmlajši učenci smo spoznali dele računalnika in se, nekateri prvič, preizkusili v uporabi računalniške miške. Učenci smo spoznali različna računalniška orodja in vsebine, obiskali smo šolsko spletno stran in se naučili osnovnih znanj uporabe računalnika.

Ker nam je v sredo ostalo še precej kostanjev, smo petkov dan zaključili z jesensko poslastico po kosilu. Roke so bile od kostanjev črne, ampak smo jih umili in je barva kaj kmalu izginila. Nasmehi, ki pa so se nam pričarali na obraz, pa niso kar tako izginili – odnesli smo jih tudi domov!

Vsak dan so nas v šolo lahko spremljale tudi igrače, med malico pa smo si ogledali tudi kakšno risanko.

Zapisala: Monika Goričan Škerget

Fotografije: Monika Goričan Škerget, Katja Polanec, Silvija Kuzman, Mateja Plajh

Morda vam bo všeč tudi...

Dostopnost