Teden otroka v podaljšanem bivanju Loče

Teden otroka smo si v podaljšanem bivanju popestrili z različnimi delavnicami in aktivnostmi. Z njimi smo želeli prispevati k mozaiku otroške ustvarjalnosti, svojevrstnosti ter nuditi priložnost za povezovanje z vrstniki, igro, praktično učenje, sprostitev in se navezati na letošnjo temo »Otrok – nepopisan list papirja«. K sodelovanju smo povabili tudi zunanje sodelavke, ki so vsebinsko in doživljajsko obogatile dejavnosti.

V ponedeljek je potekala frizerska delavnica, ki sta jo izvedli ga. Nina Gaber in ga. Simona, mamica in babica učenke Lie Kačičnik. Učencem sta pokazali raznolike pripomočke in orodja, ki jih uporabljata pri delu ter jim po njihovih željah uredile izvirne in čudovite frizure. Čakalne vrste so bile dolge, navdušenje in veselje učencev pa neizmerno. S potrpežljivostjo, spretnostjo in inovativnostjo sta uredili prav vse čakajoče. Z učiteljico Mašo so učenci predhodno risali zanimive in domišljijske  frizure.

Torek je bil namenjen pici, najbolj priljubljeni jedi. V pekovski delavnici smo z  učenci vseh skupin PB pekli pice. Veselje in navdušenje je bilo že ob sami pripravi testa in nadeva za pico. Željno smo čakali, da jih čimprej okusimo. Bili smo zadovoljni, uspele so in hitro pošle.

Glasba je dela našega življenja in močno vpliva na naše počutje in telesni razvoj. V glasbeni delavnici z učiteljico Karmen so učenci prisluhnili različnim glasbenim zvokom ter prepevali ob spremljavi in uporabi Orffovih glasbil. Slednja spodbujajo motorične spretnosti pri učencih ter jih sproščajo, umirjajo in povezujejo. Glasba hkrati stimulativno deluje na naše možgane. Svoje znanje so učenci preverili še v poučno-zabavnem kvizu, ki ga je pripravila učiteljica Irena.

Četrtkov dan je bil nekaj posebnega. Na obisk sta prišli terapevtska vodnica, ga. Janja Brglez, s terapevtsko psičko Luno iz društva Tačke pomagačke. Učence smo predhodno seznanili z bontonom vedenja ob stiku s psičko. S prvošolci smo izdelovali tudi origami kužke iz papirja. Delavnice so potekale v manjših skupinah ob aktivnem sodelovanju učencev. Učenci so izvedeli koristne in uporabne informacije o terapevtskih psih, pravilnem ravnanju v stiku z njimi, negi in oskrbi in tudi sami praktično poizkusili. Psička Luna jih je z nežnostjo, mirnostjo, spretnostjo in vzgojenostjo povsem prevzela in navdušila ob spretnem vodenju ge. Janje. Hoja pod tunelom je vsem ostala v prijetem spominu.

Zadnji dan so se učenci sprostili ob gibalnih  igrah na prostem in šolskem kinu. Ogledali so si animirani film Starodavna mišologija s posebno vstopnico.

V tednu otroka smo se imeli lepo. Hvala zunanjim sodelujočim, ki so pomagale na obraze učencev priklicati nasmehe, zadovoljstvo, navdušenje ter pustile lepa doživetja in prijetna presenečenja v njihovem spominu.

mag. Irena Skutnik

Fotografije: Maša Lipovec, Ana Kovačič, Andreja Rečnik, Barbara Vezjak, Irena Skutnik

Morda vam bo všeč tudi...

Dostopnost