TEHNŠKI DAN

V torek, 4. oktobra 2022, je na naši šoli potekal TEHNIŠKI DAN NA TEMO ELEKTRONSKIH NAPRAV. Vključeni so bili učenci od četrtega do osmega razreda.

Obdobje COVIDA-19 je močno prizadelo otroke. Preživljali so mnoge stiske, npr. socialne stiske, mnogi so pogledali v oči računalniški nepismenosti. Otroci so zelo uživali, nekateri so se naučili vstopiti  v  e-učilnico, pisanja mailov in predvsem mlajši pa so bili najbolj navdušeni nad interaktivnimi vajami oz. igrami, ki so jih izvajali v okviru šolskega dela. Otroci pri nas pa imajo to srečo, da imajo vsi vsaj eno elektronsko napravo. Če pa le-te nimajo, pa jim je s šolskimi računalniki z veseljem na pomoč priskočil naš računalničar, Uroš Hren. Ker pa je gibanje še tako pomembno, smo eno uro namenili tudi temu.

Pri nas pa se zavedamo, da se danes pri otrocih pojavljajo hude oblike stresa. Kar pa smo tudi na tem tehniškem dnevu otrokom malce približali. Kdo bi si mislil, da se že tako mladi lahko zavedajo, kako je pomembno komuniciranje med ljudmi in predvsem zaupanje vase.

Tudi vsak odrasel bi lahko prišel in se začel pogovarjati z mladimi, saj se svojih in vrstniških problemov zares zavedajo.

Novinarji: ANJA DACINGER, SELINA CAPL, KLARA SIMRAJH, ALJA PODKUBOVŠEK, TILEN FRMAN

Zapisala: Klara Simrajh, 8.b

Morda vam bo všeč tudi...

Dostopnost