USTVARJALNI UTRIP V PODALJŠANEM BIVANJU LOČE

Združeni narodi so 21. septembra razglasili za mednarodni dan miru z namenom, da bi v svetu prenehali  oboroženi spopadi in bi ljudje živeli v miru in sožitju. Učenci so ob sproščujoči glasbi izdelovali, risali in barvali ptice miru ter si pošiljali misli miru in dobre volje. Ptice miru smo izobesili tudi na vhodna vrata učilnic od. 1. do 4. raz.  z zapisom: »Mir prihaja iz srca«.

Kljub raznolikosti in pestrosti učencev so  prijateljstvo, igra, interesi,  doživetja, dejavnosti in učenje tisto, kar jih povezuje.  Učenci so izdelovali in si po svojih željah pobarvali roke prijateljstva.  Kjerkoli smo, so prijatelji  tisti, ki pomagajo sestavljati in bogatiti  naš svet, saj  »Življenje brez prijatelja, je kakor dan brez sonca.« (nemški pregovor)

V tednu otroka so  učenci z navdušenjem pokazali svoje gibalne spretnosti. Da vaja dela mojstra, se je pokazalo tudi na tem poligonu. Smeha in veselja ni manjkalo.

Prvošolci so  v peki pice zvedeli nekaj zanimivosti o  njenem izvoru in pripravi testa. Nato so ob pomoči učiteljice zamesili testo in pripravili okusen nadev.  Z nasmehi so pokazali zadovoljstvo, da jim je peka uspela.

Jesen nas s  toplimi barvami in šumečimi listi  vabi k ustvarjanju in branju.  Učenci 1. in 3. razreda so jesenski gozd z živalmi  likovno prenesli v šolske prostore, kjer nas bo razveseljeval tudi v manj sončnih in deževnih dneh ter nam prinašal gozdna sporočila. Učenci 2. raz. so izdelovali origami lisičke,  likovno ponazorili  deževen september ter ostalim učencem doživeto in sproščeno zaigrali lutkovno predstavo Sovica Oka.

Irena Skutnik

Fotografije: Nuša Motaln, Irena Skutnik

Morda vam bo všeč tudi...

Dostopnost