PRAZNIK HRANE NA OŠ LOČE

V petek, 18.11.2022, smo na naši šoli obeleževali DAN SLOVENSKE HRANE in TRADICIONALNI SLOVENSKI ZAJTRK. Na ta dan večina slovenskih osnovnih šol pripravi in poje slovenski tradicionalni zajtrk. Tudi naša šola je del tega projekta.

Vsi smo uživali v mleku, kruhu, maslu, medu ter jabolki, katere so značilne za slovenski tradicionalni zajtrk. Vsa živila pa so nam priskrbeli okoliški kmetje.

Učenci višje stopnje smo se pogovarjali in posvečali malo resnejšim temam. V program so bile vključene tri vrste delavnic: MOJA SAMOPODOBA NA PREIZKUŠNJI in STRES. Nekateri so izdelali ogledala in opisali svojo samopodobo.

Na delavnici MOJA SAMOPODOBA NA PREIZKUŠNJI so učenci pogledali predstavitev in se o njej pogovorili. Nekateri so pa izdelali tudi ogledalo in opisali svojo samopodobo poizkušali pa so tudi ugotoviti kako jo lahko sam pri sebi izboljša.

Delavnico o STRESU je vodila gospa Katarina Tiršek. Z njo smo poizkušali odkriti, kako otroci doživljamo stres in kako se znamo z njim spopasti. Celoten dan pa je potekal ob POZITIVNEM RAZMIŠLJANJU, ki je na primer ena izmed poti za uspešno soočanje s stresom.

Vsi pa smo skozi celoten dan lepo likovno ustvarjali in okrasili svoje matične učilnice. Na koncu pa smo vsi poskrbeli za dovod svežega zraka v naše telo in se skupaj z učiteljicami odpravili na daljši sprehod.

Avtorici: ANJA DACINGER, KLARA SIMRAJH, 8.b

Fotografije pa si lahko ogledate na spodnji spletni povezavi

https://padlet.com/katjajost1/fxp5w37tc4u4x1jx

Morda vam bo všeč tudi...

Dostopnost