TVU – Tedni vseživljenjskega učenja

Naša šola tudi v letošnjem šolskem letu sodeluje v projektu Tedni vseživljenjskega učenja, ki traja od 15. maja do 18. junija 2023. V tem času se bodo na naši šoli odvijaje številne delavnice, ki bodo spodbujale pomembnost učenja v vseh življenjskih obdobjih in za vse vloge, ki jih posameznik v svojem življenju prevzema.

TVU – Širimo angleško besedo ob čajanki

V sredo, 17. 5. 2023, smo med naše petošolce povabili člane Društva upokojencev Slovenske Konjice in s tem slavnostno začeli s projektom in s pestrimi dejavnostmi, ki nas čakajo v tednih vseživljenjskega učenja. Učiteljica Alenka Tajnikar je pripravila delavnico, ki je temeljila na medgeneracijskem povezovanju in sodelovanju različnih generacij v angleškem jeziku.

Ob čajanki in prijetnem vzdušju so naši petošolci v angleščini predstavili sebe ali svojega najboljšega prijatelja, opisali svoj dan ali hišnega ljubljenčka. Njihovi nastopi so bili samozavestni in obarvani z bogatim besediščem. Poleg predstavitev so druženje popestrili še s pevsko točko: In the name of love.

Gostje se bili nad njihovimi predstavitvami, predvsem pa nad širino njihovega besednega zaklada in sproščenostjo, navdušeni. Otrokom so čestitali in se jim zahvalili za nepozabno izkušnjo ter prijetno druženje ob prigrizkih, za katere so poskrbeli učenci izbirnega predmeta sodobna prehrana, pod mentorstvom gospe Maje Štefanič. Pripravili so okusne namaze in portugalski kruh z bučnicami.

Andreja Rečnik, koordinatorica TVU

Morda vam bo všeč tudi...

Dostopnost